img

Endodoncija

O usluzi

Endodoncija, često poznata kao lečenje kanala korena je grana stomatologije koja se bavi dijagnozom, prevencijom i lečenjem bolesti zubne pulpe. Ovo je unutrašnji deo zuba koji sadrži živce i krvne sudove. Endodontski tretmani su ključni za očuvanje zuba koji bi inače morali biti uklonjeni.

img

Lečenje kanala korena

Endodontsko lečenje kanala korena uključuje uklanjanje inficirane ili upaljene zubne pulpe, čišćenje i oblikovanje kanala korena, a zatim punjenje i zatvaranje prostora kako bi se sprečila dalja infekcija. Lečenje se razlikuje zavisno od toga da li je zub vitalan ili sa gangrenom gde gangrenozni zubi zahtevaju složenije postupke zbog mrtve pulpe.

Revizija i intervencije

Kada postojeća trepanacija i ekstirpacija ne funkcioniše pravilno ili dođe do ponovne infekcije vrši se revizija kanalnog punjenja. Ovaj postupak uključuje uklanjanje starog punjenja, ponovno čišćenje kanala i ponovno punjenje. Tretmanacija i ekstrakcija živca su prvi koraci u procesu lečenja korenskih kanala, a interesna medikacija se primenjuje kada je potrebno dodatno vreme za sanaciju pre nego što se kanal trajno ispuni.

Cenovnik:

Endodontsko lečenje kanala korena – gangrene / po kanalu: 4,000 din

Endodontsko lečenje kanala korena – vitalna / po kanalu: 3,000 din

Interesanna medikacija: 1,500 din

Revizija kanalnog punjenja: 6,000 din

Trepmanacija, ekstrakcija živca: 2,000 din

Radno vreme

Ponedeljak:

09:00 - 14:00

Utorak:

14:00–19:00

Sreda:

09:00 - 14:00

Četvrtak:

09:00 - 14:00

Petak:

14:00–19:00

Vikend:

X